zondag 29 juli 2012

Weer een jaartje ouder.

Deze week is een goede vriend van mij weer een jaartje ouder geworden. Daar heb ik dit kaartje voor gemaakt.

Materiaal:
bedrukt papier: marktplaats
sterren en de letters: gesneden met de cricut create
gelpen: pipoos
bruin papier: boekenvoordeel

woensdag 25 juli 2012

kadodoosjes vouwen




                           Neem een papier van 21 bij 21 cm en vouw deze zoals op de foto.


                            Knip het papier vervolgens aan beide zijden in zoals op de foto.



                             Vouw nu de driehoekjes zoals op de foto om en plak ze vast.


Vouw daarna de punten om en plak ze vast zoals hierboven.



     Vouw de punt er omheen en herhaal deze laatste twee stappen aan de andere kant.




                          Herhaal de bovengenoemde stappen met een papier van 20 bij 20 cm



Eindresultaat


Uiteraard kan je het doosje nog naar hartelust versieren!

Leuke kadodoosjes

Bij het lezen van facebook komt opeens een leuk berichtje voorbij van een bekende. Ze had hele leuke kadodoosjes gemaakt. Superleuk zagen ze eruit. Ik ben vervolgens direct aan de slag gegaan en heb drie doosjes gemaakt voor mensen waarbij ik op de katten pas. Even de kast ingedoken voor een paar leuke nieuwe kattenspeeltjes. Zo hebben zowel kat als eigenaar een leuk presentje :)



Geen tijd of zin? Te bestellen vanaf 0,25 cent per stuk.
Prijs is afhankelijk van het gebruikte papier.

maandag 23 juli 2012

Heerlijke appeltaart

Voor de verjaardag van een familielid dat 70 jaar geworden is, GEFELICITEERD!!!!, heb ik deze heerlijk appeltaart gebakken. Het is een verantwoorde taart want hij komt uit een Sonja Bakkerboek :-)

  • 300 gram bloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram vloeibare boter, voor bakken & braden
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • snufje zout
  • 6 appels (2 à 3 verschillende rassen)
  • 3 el custard
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 100 gram rozijnen
  • 2 sneetjes wit casinobrood, zonder korst

Bereiden

(In keukenmachine) bloem, 150 gram basterdsuiker, boter, 1 eidooier en mespunt zout met 1 eetlepel koud water mengen tot stevig deeg. Deeg tot dikke worst vormen, strak verpakken in pasticfolie en minstens 30 minuten in de koelkast laten rusten.

Oven voorverwarmen op 175 graden.
Appels schillen, in kwarten snijden en klokhuis wegsnijden. Kwarten in plakjes snijden. In schaal appelplakjes omscheppen met 2 eetlepels custard, koekkruiden, rozijnen en rest van basterdsuiker.

Tweederde van deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap van circa 26 cm doorsnede. Ingevette springvorm met deeg bekleden. Brood in blokjes snijden en met rest van custard over de bodem strooien. Appelmengsel in springvorm doen. Resterend deeg uitrollen en in repen snijden. Repen in vlechtvorm op appelvulling leggen. Rand van taart en deegrepen met de rest van van de eierdooier bestrijken. Taart in midden van oven in circa 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
-
Bevat per punt circa 170 kcal.

Geen tijd of zin om hem te maken en je woont in de buurt. Dan bak ik hem op bestelling voor je. Ik vraag er 10 euro voor en hij dient minimaal een week van tevoren besteld te worden.

70 jaar


Zaterdag was het groot feest! Een familielid werd 70 jaar. Speciaal voor haar heb ik dit kaartje gemaakt en een heerlijke appeltaart. Het feest was geslaagd. Leuke mensen, lekker weer en heeeeeeerlijk eten.

maandag 16 juli 2012

1 jaar, hieperdepiep hoera!!

Afgelopen zondag waren we op de verjaardag Ilse. Samen met een leuk cadeau kreeg ze dit kaartje van ons.

Verlate vaderdag

Rond vaderdag zit mijn vader vaak ergens in Europa in zijn busje. Dat houdt niet in dat hij geen kaartje verdient. Vorige week was het dan zover en kreeg mijn vader zijn vaderdagskaart voor 2012.




donderdag 12 juli 2012

De poef en de broek



Helemaal leuk, ik ben begonnen met naailes. Dit zijn mijn eerste twee afgeronde projecten. Een broek voor mijn allerliefste zoon en een poef. Ook voor de kleine man. Kind blij en mamma zo trots als een pauw! Nu is er een zomerstop. In september gaan we weer verder met de naailes dus mijn moeder moet nog even wachten op haar knijperzak :-)

gefeliciteerd met je verjaardag


Wederom een verjaardagskaartje voor iemand die jarig is op koninginnedag. Een van de eerste kaartjes die ik gemaakt had en waarbij ik niet alweer van alles zou willen veranderen.

jarige vriend


En dan is er een mannelijke vriend jarig. Ben je net begonnen met het oppakken van de hobby kaartje maken. Wat ga je dan in elkaar freubelen? Dit is het uiteindelijk geworden.

twee lieve mensen jarig

In mei waren twee lieve mensen jarig waar ik deze twee kaartjes voor gemaakt heb. De bloemen en de tag van het linkerkaartje heb ik uitgesneden met de cuttlebug. Het papier komt van de kruitvat. De inkt is van colorbox. De brads komen bij pipoos vandaan.
Bij het rechterkaartje komt het papier van de kruitvat, de bloem en de brads komen tegens van de kruitvat.
De rest kan ik mij niet meer herinneren....
Deze kaartjes heb ik in mei 2012 verstuurd.

Bedankt


De buurvrouw van mijn vader ging verhuizen. Wat heeft dat nou bedankt te maken denk je nu waarschijnlijk. Wel, wij hebben van haar een zo goed als nieuw elektrisch bedienbaar bed gekregen. Dit is natuurlijk hartstikke lief en dat vroeg om minimaal een kaartje.

Speciaal voor jou


Ziek zijn is nooit leuk en zeker niet als het herstel langzaam gaat. Daarom heb ik dit kaartje gemaakt die we met een groep verstuurd hebben. De stempel van het meisje en de tekst komen bij boekenvoordeel vandaan. Ik heb hem ingekleurd met copics en uitgesneden met een mal die ik door de cuttlebug gehaald heb. Het papier heb ik van iemand overgenomen via marktplaats. De brads komen bij pipoos vandaan en het lintje met de vlinders bij boekenvoordeel.

Met zorg gemaakt

Vorige week kregen we te horen dat de vader van een kennis overleden is. Om haar een hart onder de riem te steken heb ik een kaartje gemaakt die we naar haar gestuurd hebben. Dit zijn de moeilijkste kaartjes. Ze zijn voor moeilijke momenten en daarom wil ik dat ze sober, mooi en het liefst perfect zijn.

zondag 8 juli 2012

kaartje veel liefs


Dit kaartje heb ik als probeersel gemaakt. De vlinders en de bovenste twee lagen van de bloem rechts boven heb ik uitgesneden met de cuttlebug. De roosjes heb ik gekocht bij een restpost winkel en het groene embleem heb ik tweedehands op marktplaats aangeschaft. Het papier is als ik me niet vergis van marianne design. De inkt om de randen is van color box. De brads heb ik bij pipoos gekocht en de steentje op het lijfje van de vlinder komen bij de webwinkel scrabunlimited vandaan. Het kaartje wacht nog op een bestemming maar die komt vanzelf :-).

woensdag 4 juli 2012

de laatste 5 van de bestelling van 20 de verjaardagskaarten.

Volgens mij heb ik bijna een maand gedaan over het maken van de 20 kaartjes voor de opdracht die mijn vriend geregeld heeft. Ik heb het met veel plezier gedaan en hoop dat er snel weer kaartjes besteld worden door deze of gene. Ondertussen blijf ik met plezier kaartjes maken. Laat me weten wat je van de kaartjes vindt!




de kaartje voor de knappe en stoere prinsjes





Zo klein als ze zijn bij de geboorte, zo stoer als ze worden. Hier de vijf kaartjes voor de net geboren prinsjes.

kaartjes voor de babymeisjes


Alle kaartje op de tafel en aan het fotograveren geslagen. Hier de kaartjes voor de toekomstige prinsesjes.





Wat zeg je me nou?

Heerlijk relaxed zit ik onderuit op de bank wanneer mijn vriend belt. "Lieverd ik heb even rondgevraagd en een opdracht voor je. Wil je 5 geboortekaartjes wilt maken voor meisjes, 5 voor jongetjes, 5 gefeliciteerd en 5 gecondoleerd....". " Eehhhhh wat zeg je? Echt waar? O, eehhhhh, SUPER!!!!!" Meteen aan de slag. Kindje 's avonds op bed, mamma de knutselkamer is. Hier de resultaten van de oprechte deelname.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...